четвъртък, 14 март 2013 г.

Зимна приказка

Искам да споделя още една бродерия - този път е оформена картина.
От доста време не съм шила нищо за мен или семейството ми. Всичко е за подаръци. Този гоблен подарих в една коледна игра. Много отдавна имаш намерението да си го ушия, но с подарците за мен покрай игрите и рождени дни, имам толкова много красиви неща по стените, че вече не ми се и подхващат такива проекти. Но да го подаря :) - стимула вече е друг. Панамата съм я купувала много отдавна точно за това моделче. Конците ги имах налични, оставаше само да шия. Добавих по мой вкус малко мъниста по шипковия храст и лъскав, перлен конец в снежеца. Добре ми се получи :) Усещам когато завърша нещо за подарък, че се получава добре, когато мааалко ми е свидно да го подаря :D А с последните ми две бродерии имаше такъв момент, и все пак с много удоволетворение в мен, и с радост, съм ги подарила. Когато завърших бродерията и дадох име: Приказки под шипковия храст. В моето детство имаше едно такова филмче за "Лека нощ, деца!" С две зайчета, веднага изникна точно това име в съзнанието ми. Въпкеки, че акцента в картината е звездата. Държа да отбележа, че схемата е едно едно списание. Аз я ших от сканиран руски б
рой от интернет, но оригинала е от любимите ми англиски списание за бродерия. Имаше още едно доста по-голямо борче от дясно, но едно, че не ми стигаше времето и второ, хич не ми се връзваше голямо, "безцветно" борче на тази страхотна картина :)
Приказната зимна картина
Храстчето с мънистените "шипки"
Блещукащия сняг по клоните
Пъстрите деца
Златистите звезди
Зайковците
И цялостната концепция за коледно-новогодишния подарък
За топката и картичната смятам скоро отново да пиша. 
3 коментара:

  1. Ехааа, наистина е зима приказка и приказно красиво! Идеален коледен подарък :) По-добре че си махнала бора, така изглежда перфектно!

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина приказно се е получило и картинката изглежда съвсем завършена! Очаквам с любопитство публикацията за топката - и аз имах мераци за такива едно време, но така и не стигнах до тях :)

    ОтговорИзтриване