петък, 11 ноември 2011 г.

Нови играчки-кукли за моите дечица

Тия дни намерих малко време за шиене. Най-вече защото така се забавлявахме и с малките ми слънчица. Голямо нетърпение беше и обикаляне около мен и шевната машина. Трудно се прави каквото и да е с още 4 ръчички, но все пак се справихме.
Дъщеря ми си пожела морско конче, на което много отдавна се заканвам. В нейната група, в детската градина, в момента има някаква истерия с всякакви морски кончета...рисунки, книжки, играчки, бижута... И един ден се сетих, че имам кройка за тилда-морско конче.
Скроих го от стари мои дънки, които са по-светли на бедрата отпред и на коленете. Така от едната страна на куклата цветовете се преливат интересно. Имах и подходящи копчета за очи, а бижуто на морското конче е в синхрон - медальон - водно конче :) Украсата по куклата е със сребрист конец Мадейра за бродерия, но се получи добре с него - достатъчно дебел е, за да не се губи в сините нюанси. И така представям ви Изабела:
Но не може само за единия палавник да има нова играчка. За да няма караници - направих и един Мечо за сина ми. Кройка на Мечо е доста примитивна. И малко съжалявам, че исках да го направя по дебеличък и не се получи много реалистичен. Но сина ми си го хареса много. Не го оставя и за миг. Когато исках да го снимам, го скри с недоволство. Как така ще му пипам Мечо. Снощи не успях да зашия дупката за запълване с ватата и Мечо все още е с разпорено коремче отстрани :) Но днес и това ще свърша...като заспи палавия му собственик :) Една моя приятелка каза, че щом сърцето на Мечо е на коремчето, значи е влюбен.
И нека ви представя Влюбения Мечо:

3 коментара:

  1. Страхотни са! Невероятно готини и съм сигурна, че на децата ще бъдат любимци занапред, а и ще оставят един прекрасен спомен от детството им завинаги!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни са! Особено Влюбения Мечо - и аз се влюбих в него!

    ОтговорИзтриване