понеделник, 28 февруари 2011 г.

"Еко"-мартенички

Вече 6 или 7 години не съм купувала готови мартенички. Е, само за най-малките купувам от тези с пластмасови детски фигурки :)
Но всяка година купувам мъниста, прежди и разни материали за майсторене. Тази година обаче реших, че е повече от наложително да не купувам НИЩО! Затрупана съм с всякакви размери и форми мъниста! Затова и ги нарекох псевдо-еко-мартенички :)
Повечето са поредица от ненужно много нанизани мъниста, но идеята е да използвам колкото се може повече материали. Днес публикувам малко от процеса на майсторене. Остава само опаковането и сме готови да раздаваме настроение и радост! А с парите "спестени" от Купуване на мартенички купих отново материали :) Нооо с благотворителна цел. Напазарувах колкото ефективно успях и изпратих материалите на една приятелка, която ръководи деца от БМЧК (Българския Младежки Червен Кръст). Децата се събират и майсторят всевъзможни сувенири и продават на благотворителни базари, а със спечелените пари помагат най-вече на един дом за деца с увреждания или на други хора потърсили помощ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар