четвъртък, 29 март 2012 г.

Три лалета и един морков

Отдавна имам идеята да направя разни текстилни...нещица. От много време разглеждам и събирам идеи. Най-сетне събрах смелост и се пробвах и с великденска декорация. Последните 3-4 дни скроих доста неща и сега само ще трябва да шия и оформям.
Но нека покажа началото :)
На шити лалета се каня от година-две. Първо бях хареса друг вид, но след няколко проби-неуспехи се отказах. Така, че ето го новия, малко по-сполучлив начин :)Използвах отдавна купен плат за цветовете. Купувала съм го без никаква идея за необходимост, но вече втори път влиза в употреба :) Имам още няколко подготвени за оформяне, но най-напред бързам да пробвам и още нови неща и тогава, ако има време ще довършвам останалите :)
Към пробите добавям и един морков. Скроила съм десетина такива от различни оранжеви платове. Но морковите са много по пипкави, защото извивките във шевовете да ми много трудни и зеленкото отгоре става много бавно.

И една обща снимка:

1 коментар:

  1. Много сладки са лалетата и моркова. Напълно те разбирам за шиенето - и аз съм така с моята шевна машина. Но пък резултата при теб е прекрасен. Моркова изглежда много пипкав, но ти си се справила на ниво както винаги.

    ОтговорИзтриване