сряда, 21 декември 2011 г.

Коледно-новогодишни подаръци

Това е, което успях да направя тази година за подаръци. Не изглежда много, но е вложен доста труд. Всяко е направено с много любов и страхотно удоволствие :)
Гръбчетата, залепени с филц:
И да покажа моята интерпретация на схемичката на Цвайгарт от декемврийския брой на Галерия Бродерия:
И всички са за подаръци :)

вторник, 13 декември 2011 г.

Коледен орнамент

Не мога сама да повярвам колко съм производителна тия дни :) Снощи успях да завърша и една малка красотичка на пластична канава :) Коледения орнамент се получи страхотен. Много ми хареса и мисля да използвам и другите от схемичката, която имам. Направих малко добавки от мен...но нали трябва да има и нещо творческо:) Сложих лъскави пайетки и мъниста и ламе. Използвах и малко прежда Ариста на Анхор за дебелите линии на границата на цветовете.

понеделник, 12 декември 2011 г.

Коледен венец и картичка

Ето как коледния дух ме владее :) Този венец и картичка бяха също за моето другарче в коледната размяна на моя любим форум. За венеца използвах форма от стироформ. Съжалявам, че не купих повече, но не вярвах, че ще направя нещо с нея като я взимах :)

Къщичка за картички

Страстта ми към шиенето е голяма. Мобилизирам се да шия обаче, когато имам повод. Затова тази година се включих в две от игрите на форума гоблените.орг :) За коледния орнамент вече писах, а втората игра е с тема Коледа и трябваше да се направи нещо избродирано с над 1000 бода. Първоначалния замисъл ми беше, това да е орнамент, но много бързо осъзнах, че е прекалено голямо за това. Бодовете не изглеждат много. На пръв погледи изглежда семпло, но за сметка на това си е доста труд. Не съжалявам и за миг обаче, защото видях радостта на получателката му :) Бродерията е на evenwaeve 28 каунт с ДМЦ мулине - 3 ката.
Ето я в суров вид:
И като готово в близък план:
Така би трябвало да се закачи:
И накичено с картички:

понеделник, 5 декември 2011 г.

Картичка за рожден ден!

В момента съм на коледна вълна. За две години успях да натрупам огромни запаси от материали за коледни картички. И въпреки, че не ми остава много време, изцяло съм се отдала на празничния дух :) Ще покажа обаче всички празнични картички когато приключа с тях :)
Днес обаче направих една картичка за рожден ден. С много настроение и желание я мислих :) Картичката вече пътува към получателката си. Идеята ми беше да я зарадвам точно на деня. Стискам палци всичко да е наред и да не се размитат с куриера :)

Малък коледен орнамент

Успях да реализирам една идея. Макар, че е мъничко, естествено на мен ми отне доста време да го направя. Но съм доволна от резултата. Идеята и схемичката взех от списанието The World of Cross Stitching - брой 184. Приготвила съм и още няколко малки ушити мотивчета на такава панамена лента, но трябва да се снабдя с канелени пръчици, за да приготвя още такива украшения, за мои приятелки :)И използвам публикацията да покажа и нашата елхица. Тази година вече е малка, за да поеме всички украси :) За следващата ще трябва да се снабдим с нова, по-голяма :)

четвъртък, 1 декември 2011 г.

Урок - "Коледни Орнаменти от гипс" - просто, лесно и с минимални разходи

Преди 3 години ми хрумна идеята да използвам формите на коледните шоколадови календари за нещо полезно. Днес се сетих, че имам снимки и мога да го публикувам като урок и тук :)
Стават малки, пъстри и много красиви украшения за елха. И спокойно може да се включат и дечица в изработването им!
И така :) Използвам пластмасовата форма от коледни шоколадови календари:Измивам добре формата и приготвям смес от гипсов прах и вода. Изливам гипса в гнездата за фигурките и изчаквам да се стегне до толкова, че да мога да забия клечки за зъби и те да стоят изправени. В следващите 5-10 минути следя сместа да стегне дотолкова, че да е мека, но около формите да не се отделя вода и клечката да може да се извади без гипса да се деформира около нея или да се затвори отвора след това. Затова правя формите на малки порции - в началото пълнех само 12 (половината) гнезда, но после свикнах и действах по-бързо и вече пълня и 24 гнезда на един път.
Така изглеждат формите погледнати отдолу:
След като се стегнат достатъчно, за да могат да се извадят без да се деформират, формите се оставят да изсъхнат. Може да се сложат да съхнат и на парното - за 2 часа са напълно готови и изглеждат така:След това използвам каквото имам под ръка: акрилни или темперни боички, лакове и декорации за нокти, брокатени лепила. Много добра работа ми вършат от лаковете за нокти, които са за рисуване, с едни тънички и дълги четки. И оцветявам формите както ми дойде на момента :) Накрая ги напръсквам с акрилен прозрачен лак за блясък. Получават се ето такива мини-красотички :)

Успех на всеки решил да ги направи. Забавлението е гарантирано :)