вторник, 31 май 2011 г.

Великденски яйца

Тази година направих доста яйчица с бродерия. Успях да подаря на всеки заплануван предварително. Преди празника съм показвала първите три, но днес издирих снимките и ще покажа и останалите. Направила съм и две големи - почти щраусови :) За съжаление първото с кокошката го подарих преди да завърша второто с овцата и не успях да ги снимам заедно :(
Моделчетата са от безплатните на сайта на Коутс за България! Както се вижда бродерията е една с 3 животинки, но аз направих кокошка и черна овца по отделно :)
И едно по различно яйце. Облицовано със стилизирана бродерия-лента и конци. Идеята е от едно полско списание и миналата година успях да направя едно такова.
И още! Плюс едно сърчице, което само монтирах.


И последно! Тук само това в овчицата е с моя бродерия. Другите три са на една приятелка по игла :) Само монтажа е от мен!

понеделник, 30 май 2011 г.

И пак подарък


На 3-ти май една приятелка имаше рожден ден. Напоследък доста често споменаваше, че рядко получавала подаръци бродерии, а тя шие доста. Знам, че харесва мишоци като модели в бродериите и конкретно едно "летящи мишки" на Наташа Млодецка, затова реших, че трябва да и' ги направя и подаря. Обаче с моето темпо...щеше да стане тоя замисъл за следващата година :) Затова навих друга моя приятелка по хоби да споделим труда и подаръка да е общ. Аз обичам много контурния бод, а в тоя модел е в голямо количество и затова си разделихме работата така: кръстчетата за приятелката ми, а за мен само КОНТУУУУУР :) Справихме се изключително бързо, за две седмици общо :) Днес гордата притежателка на бродерията го занесе в ателие за рамка и скоро се надявам да го покажа и напълно оформен. Ще попитам приятелката си дали разрешава да публикувам нейни снимки, за да покажа щастливо-усмихнатото и' лице в момента, когато видя подаръка си :) Като малко дете на лакомство се радваше, а на мен ми стана толкова хубаво, че успяхме да я усмихнем така широко!
За съжаление нямам снимка без контур, а на тоя модел изключително му личи колко оформящ е тоя бод!

Ето и гобленчето вече оформено от притежателката му :)

Кончета


И за да е пълна анархията в блога ми, ще покажа всяко нещо по отделно :)
Завърших и една оригинална комплектовка на Dimensions. Купих си я от ebay много изгодно. Бях я подкарала преди две години...сега като се замисля, май бях бремена с малкия ми калпазани, а той наближава 2 годинки, значи толкова време трябва да е минало. Много ми е на сърце това моделче от мнооого време и дори се канех да го почна по схема от нет-а, но случайно го открих на ниска цена и ето го вече готово дори :)
И накрая и една снимка без контурния бод. Не знам защо така обичам да снимам бродерийките и без контура. Може би за да се види ясно колко голям е смисъла от тоя бод :)

На последния ден от месец май!

След като получих наградата в блога, нещо се изкалпазаних и спрях да пиша. Не изоставила креативните си занимания, но нямах и много време.
Моите дечица едно след друго изкараха варицела и изобщо не беше леко, както казват, че протича при деца! И в рамките на един месец основното ми занимание беше да успокоявам и да се грижа за мрънкащи и хленчещи за всичко две глезоранчета :) Но вече всичко мина, сега съм пак на линия.
За малкото време, което съм имала, от ръцете ми излязоха доста неща (за моето темпо разбира се). Но количеството е изключително заблуждаващо :) Единственото нещо започнато и завършено от началото на април до сега е бродерийка с едно малко сладко коте. Не съм го изрязала и монтирала все още, но ме плаши идеята да изрежа панамата в точен кръг и затова го отлагам все още. Трябва да го монтирам в една пластмасова, прозрачна формичка за подложка за чаша. Така завършено ще е за подарък за един отминал вече рожден ден. Но държа да отбележа, че бях готова, но чакам една поръчка с комплектовка за бродиране на Орхидея. Поръчах я преди 2 месеца и въпреки обещаното, все още чакам :( Моделчето е от английското списание Cross Stitch Card Shop ( едно от любимите ми) За съжаление нямаше подбор на конците с номера, а само описание на цветовете и аз си ги подбрах сама :) Исках чадърчето да е в по-светли нюанси, но се оказа, че ДМЦ нямат такива сини. Започнах да го шия с наличните ми зелени, но нямах толкова близки нюанси и разших доста :) Сега чадърчето е малко по-тъмно, но на мен много ми харесва :) Направих колаж на процеса, за да не качвам много снимки. Горе, в ляво е снимчица от списанието, но е сканирано доста бледо, така, че не са много реални цветовете.