четвъртък, 31 март 2011 г.

Награда! / Versatile Blogger Award

Получих награда в блога. И много, много вдъхновяващо ми стана! Изключително мило от страна на Petya да ме включи в 15-те вдъхновяващи я блога.
Много благодаря!
Трудно ми беше, обаче да избера точно какви 7 неща да кажа за себе си. Може би не са най-важните, но избирам според състоянието си в момента.
1. Винаги съм мечтала да бъда...майка :) Сега имам две дечица и когато осъзнавам колко е трудно, съм невероятно щастлива, че осъществявам мечтата си!
2. Родена съм в Панагюрище и много обичам този град и времето, през което съм живяла там.
3. Учих 4 години в техникум с профил електроника и 3 години след като завърших реших, че не ми е било достатъчно и изкарах още 5 в Техническия Университет! На финалната права се отказах и реших, че няма никакъв смисъл...написах и дипломна работа и така и не отидох да я защитя, защото не се чувствам инженер и не искам изобщо да се занимавам с това.
4. Обичам София, мястото където сега живея! Въпреки всичките и' негативи, смятам, че плюсовете също не са по-малко!
5. Много се ядосвам на мързеливите хора! Живейте сега, хора, ще мързелувате като умрете...колкото си искате, че даже и да не искате!
6. Обичам да съм навсякъде из България, но не обичам самия процес на пътуването. Винаги съм на тръни в колата и не мога да затворя очите си и за 1 секунда, дори когато сме на път 5-6 часа...а често го правим със семейството!
7. Не разбирам хората, които завиждат...вместо да си губят времето с това, защо не се постараят да направят или постигнат нещо.

Трудно ми беше и да избера само 15 блога, от които се вдъхновявам. Но все пак нека са това:
1. Lenocka
2. Hohla
3. Hristina
4. marcela66
5. svetta
6. Ganima
7. Rina
8. Kornishonka
9. Lina
10. Maria
11. mote
12. Olga
13. Penelopis
14. Temenuzhka
15. Masha

Ето и правилата, които носи със себе си тази наградка:
Да кажете "благодаря!", на този който ви я дава.
Да споделите 7 неща за себе си.
Да наградите 15-те блога, които ви вдъхновяват и да уведомите авторите им за това.

Успех от мен! И много благодаря на всички за вдъхновението!


Versatile Blogger Award


When you get the award you have to :
Thank the person who gave you the award and link back to their blog in your post .
Tell 7 things about yourself..
Award 15 favourites blogs and contact the bloggers to let them know they received the award.

вторник, 22 март 2011 г.

За Великден

3 яйца вече са готови. Не съм особено доволна...Липсата на материали в България си каза тежката дума! Никога до сега не ми е било толкова трудно с монтирането. На едното яйце така и не успях да опъна добре панамата. И то на голямото! А на малките просто прикрих ръбчетата с ширитите :( Май няма да правя други такива, или поне няма да са малки! Имам само още едно мини - недовършено. Мисля и него да монтирам така и после минавам на други идеи!

Бродерийки за яйца

Хванах пак иглата..3 вечери до много късно...и вече имам 3 минита за оформяне на стиропорени яйчица. Нямам търпение да ги покажа и затова пускам пост преди да съм ги направила :)
Шия и още, но въпреки че са малки ми отнемат доста време. Но пък ми радват очите :)
Малки, но свежо-пролетни...
Сега снимка. И отивам да действам :)

петък, 18 март 2011 г.

Пролетно-пеперудено с паус

Днес докато се чудех къде и как да използвам пауса си приказвахме с една приятелка в скайпа. Тя много обича пеперуди и сякаш ми повлия в избора на фигуралния паус в зелено :) И както имах и едни пеперудки.. всичко се нареди бързо и леко :)
Ето я моята първа картичка за предизвикателство на Двете Елши.
Паусът е фигуралната хартия под панделката и цветенцето.

За предизвикателства :)

бТакааа... днес съм фурия ...хи-хи... истинска. Напревих още две картички, за предизвикателства. Ще ги сложа в различни постове, за да ги публикувам независимо :)

Ето първата. С копче, даже направо 3 :) За КФП 57.

Катричката е за рождения ден на моя приятелка. Тя искаше картичка в лилаво с розичка..ама не ми дойде музата къде да я сложа тая розичка.

С новите хартии

3 нови картички. Използвах новите хартии.
На тази в зелени нюанси за пръв път използвам цвете оцветено от мен. Използвах акварелни моливи. Надписа и фигурката са от безплатния комплект от последния брой на Creativity:И третата картичка, за рожден ден:

четвъртък, 17 март 2011 г.

Картичка за мен :)

При мен пристигна картичката от осмомартенската картичкофурииска размяна от Дани.
Картичката е чудна :) С ръчно изработени цветчета и бигована пеперуда!
Мила Дани, много благодаря за прекрасната картичка и свежото настроение!

сряда, 16 март 2011 г.

Последните осмомартенски картички

Днес получих подтвърждение, че едната ми картичка е пристигнала, затова реших най-после да покажа моите "пътуващи поздрави". И двете картички съм правила специално за размяната на картички. Ето ги и тях:Още една картичка, специално направена в синьо за моя приятелка:

И поглед отстрани, за да се види релефността на цветчетата:

петък, 11 март 2011 г.

Очакване!

Преди 2 дена изпратих картички от осмомартенската размяна на картичкофурийте
Картичката за моето късметче Нелка трябваше да пропътува само няколко километра в рамките на София. Вече се притеснявам.....
И се ядосвам на БГ Пощи...за кой ли път се каня да не разчитам на тях!

сряда, 9 март 2011 г.

Съкровища от Хибисимо

Днес си получих пратката от Хобисимо. Много съм доволна...направо щастлива!
До сега не бях пазарувала онлайн такива материали и съм очарована. Вече имам много по- различни неща, от това, с което разполагах до сега! Това означава и нови вдъхновения!
Имам си и три списания - едното е с подарък 3 печата, а другите две с дискове... тра-ла-ла

вторник, 8 март 2011 г.

Осмомартенско настроение

Направих още няколко картички. И вече дори ги раздадох. На госпожите в градината, на моите приятелки, на мама и на мама-свекърва :)
Сега ще покажа още две, останалите картички, за да не развалям изненадата, когато са при получателите си :)
За свекърва ми (по избор на сина и' :) ):
И тази, която не ми се получи много добре, но е завършена вече. Не искам да я развалям.


Честит празник!

Честит празник, мили дами!
Използвам деня с повод да покажа картичката си за Картчикофурийското предизвикателство 56 - Жените са цветя!

Реших, веднага кото видях темата, че ще използвам цветчетата "хамелеони", защото Жените определено са такива :)
Използвала съм и малко ръчно направена хартия. Не смятам картичката си за много добра, мааалко претрупана ми идва, но така се получи ... Лилавото не е най-любимия ми цвят, но това съчетание си дойде в процеса на работа и просто се отдадох, без да му мисля много :)
Макар, че снимахме с мъжа картичката многократно и от различни ъгли, не можахме да уловим всичките отблясъци. Цветчета се променят невероятно, от червено, през лилаво-розовата гама, до жълто, оранжево и сребристо. Затова слагам само 3 снимки, това е което успяхме да запечатаме :)

сряда, 2 март 2011 г.

Осмомартенско настроение

В момента съм на осмомартенска вълна. Обикновено правя бродирани подаръци, но този път нямам време. Мислех, че с хартиените заигравки е по-бързо, но и то ми отнема доста време.
Ето две от днес:

"Предизвикатествено" червено и бяло

Реших да участвам в предизвикателство на Картичкофурийте за пръв път. До сега не съм се занимавала сериозно с картички, но имам няколко направени. Надявам се да имам времето и волята да продължа с това и да участвам и в други предизвикателства.
Ето я моята червено-бяла картичка. Първоначално изглеждаше малко по-различно. Имаше хартия с печат в средата, но първа работа на малката ми дъщеря като се върна от детската градина беше да я вземе и да я пипне точно по незасъхналото мастило :) Затова пък изпробвах тези фигурки от фоам, които ми донесе една приятелка от Германия. Намериха си мястото :)